Atracții

Parcul Național Piatra Craiului

Foarte probabil ca la ora de geografie să fi auzit de acești munți, dar iată câte ceva despre cât sunt de speciali. Piatra Craiului este casa celei mai spectaculoase și mai lungi creste motane calcaroase din România, iar capătul său de nord pleacă chiar din Zărnești. Cu 22 de km lungime, aceasta se întinde în 2 județe: Brașov și Argeș. Parcul are ceva de oferit pentru fiecare: plimbări scurte, drumeții, trasee de cățărat, de bicicletă.

viagradeutschlands com

Vedere din creasta Pietrei Craiului.
Creasta Pietrei Craiului.

Prăpăstiile Zărneștiului

Foarte aproape de oraș, Prăpastiile sau Cheile Zărneștiului sunt un defileu săpat în calcar. De o parte și alta a drumului se înalță stânci spectaculoase ce în unele locuri ajung chiar la 200m înălțime. Aici te poți bucura te plimbări relaxante pe jos sau cu bicicleta, poți să pleci pe trasee montane sau să practici escalada.

Peisaj din Prăpăstille Zărneștiului.
Prăpăstiile din Zărnești

Rezervația de urși LiBEARty

La Zărnești vei găsi prima rezervație naturală din România ce estededicată urșilor. Ea se întinde pe 70 de hectare și găzduiește în prezent aproape 80 de urși. Cei mai mulți dintre ei au fost salvați din captivitate sau situații abuzive și duc acum o viață mult mai bună în rezervație. Nu rata șansa de a-i vizita și a le afla poveștile!

Urși în rezervația de la Zărnești.
Rezervația de urși din Zărnești


Centru de vizitare al Parcului Național Piatra Craiului

Muntele nostru este atât de frumos și de inedit încât merită un muzeu dedicat. În drumul spre Plaiul Foii vei vedea impunătoarea clădire ce găzduiește Centrul de vizitare al Parcului Național. Curiozități despre flora și fauna Pietrei Craiului, peisaje incredibile și experiențe interesante, toate te așteaptă aici.

Muzeul Parcului Național Pietra Craiului văzut din exterior.
Centrul de vizitare al PNPC


Peștera și Schitul Colțul Chiliilor

O drumeție ușoară în Piatra Craiului este către peștera de la Colțul Chiliilor. Deși nu se impune prin mărime, te vei bucura să vezi cum s-a păstrat locul peste ani. În peșteră a fost amenajat un locaș de cult, iar în trecut aici se țineau și slujbe religioase. Aproape de peșteră veți găsi și o Mănăstirea cu același nume.

Intrarea în peștera Colțul Chiliilor.
Peștera Colțul Chiliilor